2008-05-02. Tarptautinis architektų konkursas Vilniuje pasaulio žiniasklaidoje

Vilniaus vardą minėjo didžiosios naujienų agentūros bei televizijos (Reuters, Bloomberg, CNBC), apie Guggenheimo planus vystyti projektą Vilniuje rašė didieji JAV laikraščiai („The New York Times“ ar „The Los Angeles Times“).

Parašyti apie trijų šiuolaikinės architektūros grandų sukurtus Vilniaus muziejaus projektus savo pareiga laikė dauguma gerai žinomų architektūros temomis rašančių interneto svetainių ir šimtai architektūros bei meno klausimais rašančių blogerių.

Britai džiūgavo, jog jų tėvynainė Zaha Hadid Vilniuje vykusiame architektų konkurse vėl nugalėjo vieną garsiausių pasaulio architektų amerikietį Danielį Libeskindą, ir tą proga sveikino vilniečius, esą, maža to, jog jie turės savo mieste Ermitažo – Gugenheimo muziejų, jo pastatą dar projektuos tokia fantastiška architektė kaip Zaha Hadid.

Australai citavo Lietuvos ministrą pirmininką Gediminą Kirkilą, tvirtinantį, kad naujasis projektas padės Vilniui tapti tarptautiniu meno centru.

Prancūzai, italai ir net geriausius pasaulio architektus nesibaigiančiais grandioziniais projektais viliojantys kinai jau įsiminė, kad Vilniuje kuriamas naujas modernaus meno centras.

Leave a Reply