2011 09 11 – 11 15. Evaldas Jansas pristato video darbų parodą apie šiuolaikinio meno kūrėjus

Vienas žinomiausių šiuolaikinio meno atstovų Lietuvoje Evaldas Jansas rugsėjo 10 d. 17 val. Jono Meko vizualiųjų menų centre (JMVMC) atidaro parodą Jansas TV, kurioje pristatys video filmus apie mūsų šalies tarpdisciplininį meną.

Parodos metu 12 monitorių ir 1 projektoriuje bus demonstruojami 2010-2011 m.            E. Janso sukurti filmukai apie menininkus, reportažai iš parodų atidarymų, interviu su šiuolaikinio meno kūrėjais.

Kaip teigia meno kritikas ir parodų kuratorius Kęstutis Šapoka, Jansas TV – dinamiškas ir aktualus projektas, bent iš dalies užpildantis viešojoje informacinėje erdvėje žiojinčią Lietuvos šiuolaikinio meno pristatymo spragą.

„Reportažuose dera Evaldo Janso vizitinė kortelė – kūrybiškas filmavimas ir kokybiškas montažas, niekada neužgožiantis pačių menininkų ir meno. Jansas TV – videomeno, reportažo, dailės kritikos, pačių menininkų pris(is)tatymo ir dar daug ko mišinys, kuriame operatyviai pateikamas kokio nors šiuolaikinio meno reiškinio pjūvis,“ – sako K. Šapoka.

Ciklą Jansas TV sudaro iš viso 37 vidutiniškai 10-15 minučių trukmės filmai. Jie sukurti Fluxus Ministerijoje, kur E. Jansas buvo įsikūręs filmavimo studiją ir video montažinę.

Ekspozicijos JMVMC metu bus demostruojami dažniausiai internete žiūrėti video apie tarpdisciplininio meno kūrėjus.

Jansas TV bendradarbiauja su Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjunga (www.letmekoo.lt), šiuolaikinio meno dienraščiu internete Artnews.lt (www.artnews.lt) ir VšĮ „Estudija“ (www.estudija.lt).

Daugiau informacijos:

Evaldas Jansas

http://jansas.estudija.lt

evaldasjansas@gmail.com

+370 655 02225

Leave a Reply