2012 03 13. Menininkui išėjus…

Žinia apie tai, kad Audriaus Naujokaičio (g. 1961) jau nebėra trenkė kaip perkūnas iš giedro dangaus. Prieš mėnesį kartu su Audriumi Jono Meko vizualiųjų menų centre atidarėme jo ir jo broliaus Daliaus Naujokaičio parodą, o šiandien visiems laikams atsisveikinome su juo.

Audrius Naujokaitis buvo kosmopolitas – pasaulio pilietis, gimęs ir augęs Vilniuje, baigęs Vilniaus dailės akademiją, sulaukęs 31-erių persikėlė į Jungtines Valstijas, su parodomis keliavo po pasaulį. Jo namai buvo ten, kur jis tuo metu gyveno, tačiau jo širdis visada liko Lietuvoje.

Dailininkas, fotografas, grafikas ir freskų tapytojas, ilgametis Antologijos filmų archyvo kuratorius, bei lietuviško kultūros ir meno žurnalo leidžiamo JAV .“Domains of Culture“ korespondentas Audrius Naujokaitis visų pirma buvo menininkas. Jo darbai solo irgrupinėse parodose buvo eksponuoti Lietuvoje, Vengrijoje, Rusijoje, Portugalijoje, Olandijoje, Japonijoje ir Honolulu, Baton Rouge, Čikagoje bei Niujorke. Jo meno kūriniai yra daugelyje kolekcijų visame pasaulyje, įskaitant Lietuvos nacionalinį dailės muziejų, Asger Jörn dailės muziejų Danijoje, Baškirijos NesterovoValstybinį dailės muziejų, Rusijos Valstybinę Tretjakovo galeriją, JAV Jane Voorhees Zimmerli meno muziejų.

Džiaugiamės, kad Audriaus Naujokaičio darbai rado savo vietą ir Jono Meko vizualiųjų menų centre. Brolių Audriaus ir Daliaus Naujokaičių paroda bus eksponuojama iki balandžio mėn. vidurio.

Leave a Reply