2012 12 20. Džiazo virtuozų iš JAV – Jonathon Haffner, Daliaus Naujokaičio – Naujo ir DRAUGŲ koncertas

Laikas: Gruodžio 20 d., 20.00 h.
Įėimas – 10Lt
Vieta: Jono Meko vizualiųjų menų centras

Dalius Naujo – Daliaus Naujo karjeros pradžia susijusi su 9-to dešimtmečio Vilniaus džiazo ir avant-gardine muzika. Būgnininkas čia grojo su Juozu Milašiumi, Vladimiru Čekasinu, Petru Vyšniausku, Skirmantu Sasnausku, Vytu Labučiu, Eugenijum Kanevičium ir kitais. 1995-aisiais Dalius Naujokaitis  energingai įsiveržė i Niujorko muzikine sceną, surengdamas seriją originalių solo pasirodymų “Kino Antologijos Archyve.” “Antologijoje”  su kitais menininkais įkūrė grupę “Free Music on Second Street,” su Jonu Meku dalyvavo “Now We Are Here Orchestra” projektuose, bendradarbiavo su žymiu avant-gardo filmininku Ken Jacobs. Daliaus Naujokaičio muzika skamba Jono Meko filmuose  “Happy Birthday To John Lennon,” “On My Way Way To Fujijama I Saw,”  “This Side Of Paradise”, Moira Tierney filme “Circus” ir kt.

Jonathon Haffner – yra jaunas, bet turintis unikalų ir ryškų grojimo stilių. Jis bendradarbiavo su tokiais atlikėjais, kaip Craig Taborn , Wayne
Krantz, Eivind Opsvik, Kenny Wollesen ir Jochen Ruechert. Augdamas
Kalifornijoje jis studijavo saksofoną pas Phil Sobel. Atvykęs į Niujorką
grojo ir įrašinėjo su Lawrence “Butch” Morris, Kenny Wolleson, Bill
Frisell, Medeski, Martin and Wood, Sex Mob, Brazilian Girls, Jesse
Harris, Jason Moran, Steven Bernstein ir daugeliu kitų. Pastarųjų metų bėgyje Jonathon taip pat pradėjo groti ir gitara bei bosu, ir tai, pasak jo kolegų ir draugų jam sekasi puikiai.

Abu atlikėjai kartu dalyvauja ne viename bendrame projekte. Vienas iš naujausių ir didžiulį pasisekimą New Yorke turinčių jų abiejų projektų yra lietuvišką sąskambį turinti grupė, pavadinimu “RasaRasa”, kuriame Dalius groja būgnais, o Jonathon – gitara. Kartais prie jų prisijungia Kenny Wollesen bei kiti New Yorko muzikantai, tarp jų – ir merginų choras, traukiantis lietuviškas sutartines ! Su kiekvienu koncertu, projektas įgauna vis didesnį pagreitį, ko pasekoje koncertai virsta tikrais šou !

Nevalia būtų praleisti faktą, jog ir Jonathon Haffner, ir Dalius Naujo, kartu su Kenny Wollesen, užpraeitais bei praeitais metais surengė neitikėtinų renginių ciklus Vilniaus fluxus ministerijoje. Du metus iš eilės šių projektų principas buvo labai panašus – renginiai trukdavo po savaitę; kiekvieną savaitės dieną koncertai turėdavo skirtingas temas. Prie New Yorko muzikantų prisijungdavo ir muzikantai lietuviai – nuo studentų iki Lietuvos jazzo grandų, nuo mėgėjų iki profesionalų.

Labai svarbus muzikinis reiškinys, kuriame dalyvauja abu atlikėjai yra grupė Himalayas, vadovaujama būgnininko Kenny Wollesen. Grupėje dalyvauja daugybė žmonių, grojančių skirtingais instrumentais, kuriuos neretai pasigamina patys. Himalayas gali groti įvairiausiose aplinkose – nuo gatvių iki populiarių New Yorko jazzo klubų. Tai labai unikalus ilgametis projektas, galintis prisitaikyti prie įvairiausių aplinkybių ir pasiruošęs priimti betkokius iššūkius.

Kad ir kiek bekalbėtum, apibrėžti tiek Daliaus, tiek Jonathon (ir jų abiejų kartu) nėra lengva, nes ji apima begalę įvairių projektų, grupių, koncertų, performensų ir t.t. Norint suprasti ir nors kiek pažinti TAI, ką daro šios asmenybės, reikia tai pamatyti savo akimis ir išgirsti savo ausimis, nes žodžiais tai nenupasakojama !

GROJA: Jonathon Haffner, Dalius Naujokaitis – Naujo ir DRAUGAI.

Leave a Reply