2008 02 18. Jurgio Mačiūno bičiulis Jono Meko vizualiųjų menų centre

Vilniuje viešėjo ir dirbo profesorius Kenas Friedmanas, žymus Fluxus menininkas, organizavęs tarptautinę eksperimentinių menų, architektūros, dizaino, literatūros ir muzikos laboratoriją. Šiuo metu jis vadovauja Melburno Swinburno Universiteto Dizaino fakultetui, o kartu dėsto Kopenhagos dizaino ir Oslo Vadybos mokyklose.
K. Friedmanas buvo geras Jurgio Mačiūno bičiulis. Sužinojęs, kad Vilniuje veikia Jono Meko Vizualinių Menų Centras ir jame eksponuojama Fluxus paroda, būtinai panoro ją apžiūrėti. Paroda jau uždaryta ir demontuojama, bet  mielai atidarėme centrą  garbingam svečiui.  K.Fiedmanas sustojęs prie kiekvieno J.Mačiūno darbo pasakojo apie jo sukūrimo aplinkybes, dalinosi prisiminimais ir įspūdžiais.
K.Friedmanas atlieka dizaino ir jo įtakos vietos pramonei rinkos analizę. Tokią studiją užsakė Estijos vyriausybė,  panorusi suformuoti nacionalinę dizaino politiką, kuri padėtų vietos pramonei konkuruoti globaliose rinkose.  Prie šio projekto prisijungė ir Latvijos vyriausybė, o partneriais yra Kopenhagos Dizaino mokykla. ES dengia dalį projekto išlaidų. Lietuva šiame projekte nedalyvauja.

Leave a Reply