2018 06 20. Juozas Milašius, Andrius Kalytis – VINDOUZ

Vindouz

 

Juozas Milašius ‒ gitaristas, kompozitorius, performansistas, laisvojo džiazo muzikantas, triukšmo estetikos maestro ‒ bekompromisis avangardistas, prisiekęs eksperimentatorius. Milašius taip pat yra bendradarbiavęs gausybėje projektų, bendradarbiavęs su gausybe  džiazo ir eksperimentinės muzikos atstovų ‒ Petru Vyšniausku, Vladimiru Čekasinu, Vytautu Labučiu, Vladimiru tarasovu, Daliumi Naujokaičiu, Arkadijumi Gotesmanu ir kt. Tačiau labiausiai Milašius „suaugo“ su gitara, kuria sugeba išgauti neįsivaizduojamą diapazoną garsų, kartais primenančių ir muziką.

2018 m. birželio 20 d., 21 val., užsirakinę Jono Meko vizualiųjų menų centre, Juozas Milašius ir Audrius Kalytis taip pat negailestingai kankins gitaras, o šį performatyvų garso veiksmą žiūrovai stebės (klausysis?) gatvėje.
Audrių Kalytis visada buvo neatsiejamas nuo muzikinių grupių (ypatingai – „SH”) ir buvo grupės muzikantas, o ne solo atlikėjas. Nors jo grupės niekada neturėjo daug gerbėjų, tačiau tiems, kas jas suprato, Audrius padarė labai didelę įtaką.

Audrius jau 90-ųjų pirmoje pusėje grojo nestandartiniais derinimais, kūrė paprastas, tačiau labai savitas akordų slinktis ir puikiai manipuliavo tiek pop-stiliaus melodijomis, tiek garso sienomis.

Pastaruosius metus Audrius scenoje yra retas svečias, tačiau laikas nuo laiko nustebina „čia-ir-dabar” kuriamais gaivališkais gitaros viražais, kuriais muzikantas ne tik demonstruoja gitaros galimybes, tačiau visų pirma perteikia savo vidinį pasaulį.

Šiuo laikotarpiu yra labai įdomus Audriaus gitarizmo virsmas . Post Sonic Youth . Dabar viskas kinta ir kas bus po to ? Svarbiausia, kad nėra išankstinių riboženklių.

Leave a Reply