2008 05 20. Garsaus lietuvių menininko darbai geizerių šalyje

Jonas Mekas pristatė savo kūrybą meno festivalyje “Experiment Marathon Reykjavik” Reikjaviko meno muziejuje, Islandijoje.
Tai yra vieno svarbiausių kasmetinio menų festivalio Islandijoje „Reykjavik Arts Festival“ pagrindinis šių metų renginys.

Festivalį “Experiment Marathon Reykjavik” organizuoja Reikjaviko meno muziejus ir Serpentine Gallery, viena garsiausių pasaulyje meno galerijų, kuri yra įsikūrusi Londono centre, Hyde parke. Renginį kuruoja Serpentine Gallery Tarptautinių projektų direktorius Hans Ulrich Obrist ir žinomas islandų menininkas Olafur Eliasson. Veiksmo vieta – Hafnarhus, 2000 metais atidarytas Reikjaviko meno muziejaus pastatas, esantis įspūdingame Reikjaviko uoste. Serpentine Gallery Maratonas sėkmingai vyksta jau aštuonerius metus.

Kaip byloja renginio pavadinimas – “Maratonas”, festivalis pristatys daugybę eksperimentų bei instaliacijų, sukurtų tokių šiuolaikinio meno, muzikos ir vizualinės kultūros korifėjų kaip Jonas Mekas, Marina Abramovič, Brian Eno, Gustav Metzger ir daugelis kitų. Greta menininkų projekte dalyvaus ir garsūs mokslininkai, architektai bei mąstytojai. Tarpdisciplininiai, eksperimentiniai projektai atskleis temas, susijusias su energija, genetika ir atmintimi.

Leave a Reply