2010 05 28 – 05 29. John Hatfield paskaitų laikas ir vieta

Screen Shot 2015-06-25 at 14.38.30

Kad pasidalintų savo patirtimi ir mintimis apie tai, kaip kaimynystė miestuose juos paverčia kultūros traukos centrais, gegužės pabaigoje į Vilnių atvyksta Niujorko Šiuolaikinio meno muziejaus New Museum direktoriaus pavaduotojas John Hatfield.

J. Hatfield daugiau nei dvidešimt metų buvo Niujorko miesto menų administratorius, todėl tiesiogiai pažįsta Manhattano kultūrinę plėtrą ir planavimą. Vilniuje jis susitiks su miesto vadovybe, menininkais, studentais, o Kaune pasidalins savo pastebėjimais su šio miesto savivaldybės atstovais.

J. Hatfield paskaitose pagrindinis dėmesys bus skiriamas SoHo kaitai per pastaruosius trisdešimt metų bei dabartinės būklės apžvalgai. J. Hatfield taip pat pažvelgs ir naujų Niujorko kultūrinių rajonų atsiradimą, pavyzdžiui, Chelsea ir Lower East Side, kuriame neseniai įsikūrė Šiuolaikinio meno muziejus New Museum.

Paskaitų metu bus aptarti ir europietiški modeliai, pavyzdžiui, Bilbao (Ispanijoje) ir Berlyno (Vokietijoje). Bus koncentruojamasi į tai, kas yra būtina sėkmingam kultūriniam rajonui – intelektinis kapitalas, nekilnojamojo turto plėtra, infrastruktūra ir t. t.

J. Hatfield analizuos kultūrinės kaimynystės efektus ir reikšmę ekonominiam, socialiniam ir politiniam miesto gyvenimui.

J. Hatfield į Lietuvą atvyks Amerikos centro ir JMVMC kvietimu. Jo paskaitos vyks Kaune gegužės 28 d. bei menų klasteryje „Fluxus Ministerija“, Gedimino pr. 27, Vilniuje, gegužės 29 d.

Leave a Reply