2012 11 27 – 2013 01 10. Visa tai ne sapnas: Adolfo Meko gyvenimas ir kūryba

Jono Meko vizualiųjų menų centras pristato Lietuvoje mažai žinomo JAV nepriklausomo kino atstovo Adolfo Meko (1925–2011) gyvenimo ir gana plačios, nedemonstruotos kūrybos retrospektyvą. Lapkričio 27 d. 13 val. Bard koledžo (JAV) profesoriaus John Pruitt Vilniaus dailės akademijoje (Maironio g. 3) skaitys paskaitą „Adolfas Mekas: komiškas Amerikos nepriklausomo kino ikonoklastas“. 18 val. Jono Meko vizualiųjų menų centre (Gynėjų g. 14) bus atidaryta paroda „Visa tai ne sapnas: Adolfo Meko gyvenimas ir kūryba“, atidaryme dalyvaus Adolfo Meko žmona Pola Chapelle ir prof. John Pruitt.

Foto paroda – tai Adolfo Meko šeimos nuotraukos, profesinio gyvenimo akimirkos, kadrai iš kino filmų. Atskirai pristatomi 1996–2003 Bardo koledže skaitytų paskaitų video įrašai, taip pat  kolegų, mokinių atsiminimų apie Adolfą Meką video įrašas.  JMVMC  kino salėje bus demonstruojami Adolfo Meko mokinių trumpo ir pilno metražo kino ir animaciniai filmai.

Retrospektyvą papildo atskira Adolfo Meko ir jo mokinių pilno metražo kino filmų peržiūra Šiuolaikinio meno centro kino salėje. Paroda ir kino peržiūros bus perkeltos į Kauną ir Klaipėdą.

Leave a Reply