2013 06 19 – 09 10. Jono Meko vizualiųjų menų centrą papuoš italo Giuseppe Zevolos darbai

Nuolat fluxus dvasia gyvenantis Jono Meko vizualiųjų menų centras (Gynėjų g. 14, Vilniaus vartų kompleksas) savo lankytojams ruošia vasaros dovaną. Birželio 19 d., trečiadienį, 18 val. čia bus pristatyta poeto, filosofo bei tapytojo Giuseppe Zevolos iš Neapolio autorinė paroda ,,Bread and drawings“ (liet. ,,Duona ir piešiniai“).

Kūrybinį kelią pradėjęs namų išmainymu į jachtą ir pavadinęs ją ,,Helloween“, G .Zevola susikūrė puikią erdvę, kurią pats vadino ne tik namais, bet ir menine laboratorija. Joje gimė ne vienas menininko kūrinys ir, žinoma, vystėsi puikios idėjos. Organizavęs ir dalyvavęs įvairiuose perfomansuose, projektuose ir meniniuose eksperimentuose, vyras netruko užsitarnauti plačiosios auditorijos simpatijas.

Šiandien G. Zevola pasauliui pažįstamas kaip neordinarus menininkas, naudojantis įvairias medijas: nuo tapybos, skaitmeninės grafikos, video objektų iki poezijos ar net akcionizmo ir vaidybos. Tačiau svarbiausia, kad visus šiuos išraiškos būdus jungia menininko temperamentas ir visa aprėpiantis bei panteistinis vizionieriškumas.

G. Zevola paprastai kuria ne „dailės kūrinius“, o formuoja idėjų, vaizdų ir objektų visumą, kurią galima vadinti „instaliacija“, tačiau daug kas pasakytų, jog net ir šis žodis per skurdus. Galima teigti, jog menininkas tarsi audžia ištisą erdvę, vizionierišką visatą.

Jono Meko vizualiųjų menų centre pristatoma G. Zevolos paroda ,,Bread and drawings“ – puikus menininko temperamento atspindys. Šių darbų formatas puikiai iliustruoja medijų ribų nepaisymą, vizionieriškumą ir  išskirtinį tapytojo požiūrį į meną. Anot vizualiųjų menų centro “tėčio“ Jono Meko, italų menininkas – išties unikalus kūrėjas. ,,Zevola ateina į šiuolaikinį, post-modernų meno pasaulį su energingų, spalvingų, sprogstamų metaforų, simbolių ir vaizdinių lavina. Tai šiuolaikiniai vaizdiniai ir tolimi vaizdiniai, atsiradę iš gilaus santykio su Renesanso  poetais, mistikais ir mąstytojais. Tai jus praryjantys vaizdiniai, su kuriais keliaujate ir nežinote, net nenorite žinoti, kur jie jus nuneš – tačiau esate tikras, jog tai nepaprasta, netikėta kelionė, kur susitinka praeitis ir dabartis“, – yra sakęs J. Mekas.

Pats G. Zevola džiaugiasi galimybe eksponuoti darbus Vilniuje, kuriame ne kartą teko lankytis ir semtis įkvėpimo. Menininko darbai Jono Meko vizualiųjų menų centre bus eksponuojami iki rugsėjo 10d.

Parodos kuratorius: K. Šapoka 865590921 zevola3zevola1zevola   zevola7 zevola8 zevola9 zevola10 zevola11 zevola21 zevola22 zevola33 zevola44 zevola55 zevola66 zevola222

Leave a Reply