2007 02 28. Saulius Paukštys: Jono Meko portretų paroda

Vasario 28 d., 17 val. kavinėje „Mano guru” (Vilniaus g. 22/1) atidaroma Sauliaus Paukščio fotografijų – Jono Meko portretų paroda. Dideliuose kavinės languose bus eksponuojama 12 didelių žymaus išeivijos menininko Jono Meko portretų, kurie bus puikiai matomi ne tik kavinės viduje, bet ir pro šalį einantiems žmonėms.

Sausio pradžioje, grįžusį iš Los Andželo, kur atsiėmė Amerikos Kino apdovanojimą, Joną Meką fotografavo Saulius Paukštys. Jaukioje atmosferoje kaip kaleidoskope užfiksuoti portretai, tarsi savito filmo kadrai, kurių kiekvienas – gabalėlis tikro, nepozuoto, nesuvaidinto Jono Meko gyvenimo, su šypsena, su pirmo šiais metais Niujorke sniego filmavimu, su tostu, pasakytu kaip eilėraščiu, lyg nusileidusiu iš ūkanotos Niujorko padangės.

Laisva ir kupina energijos, meilės gyvenimui Jono Meko kūryba galima sakyti išugdė gausybės Lietuvos menininkų kūrybinę sampratą, todėl drąsiai galima teigti, kad Jonas Mekas išties yra Guru, mokytojas daugybei menininkų.

Vilniuje, siekiant populiarinti kino klasiką, intelektualųjį, dokumentinį ir nacionalinį kiną bei vaizdo meną, kuriamas Jono Meko vizualiųjų menų centras. Vilniaus miesto tarybos sprendimu šią viešąją įstaigą steigia sostinės Savivaldybė.

Jono Meko portretų parodą bus galima apžiūrėti visą kovo mėnesį.

Leave a Reply