2009 gruodis. Jonas Mekas parodijuoja Johną Lennoną

2009 m. gruodžio mėnesį Jonas Mekas Paryžiuje, agnès b. galerijoje – parduotuvėje ironizuoja Johno Lennono šūkį ir kitaip sukelia paryžiečių ir miesto svečių šypsenas.
Kino režisierius, poetas Jonas Mekas atrado savyje naują talentą: kelias šių metų gruodžio dienas šventėms puošė savo draugės agnès b. galerijos – parduotuvėlės vitrinas, dažais rašydamas įvairius linksmus šūkius ir piešdamas gėles.Bene pati ryškiausia ironiška frazė, atsiradusi ant vitrinos, buvo „Make War not Love“ („Kariaukite, o ne mylėkite“). Garsioji Johno Lennono frazė skamba atvirkščiai: „Make Love not War“ („Mylėkite, o ne kariaukite“). Be to, Jonas Mekas ant vitrinos pasirašė esąs velnias.

Paklaustas apie šį projektą, Jonas Mekas atsakė: „Pasaulis tapo pernelyg rimtas, mums reikia daugiau lengvumo, humoro, net ir krautuvėse!“.

Kai kurie iš Jono Meko ant vitrinos rašytų tekstų dar pavasarį buvo pristatyti Paryžiaus „Dienos galerijoje“. Dabar šios frazės yra perspausdinamos ant visų agnès b. dovanų pakuočių, lipniųjų kortelių ir netgi marškinėlių.

Leave a Reply