2017 06 21- 07 31 Jono Meko vizualiųjų menų centras pristato MKAK projekto archyvą

MENOTRONINIO KŪRINIO AUROS KONTEKSTUALIZATORIUS buvo išbandytas 2015 metais ArtVilnius mugės metu. MKAK sistema maksimaliai tiksliai nustatinėjo kontekstines (meno) kūrinio ir jo turėtojo/autoriaus auras, apdorodamas daugybę įvairių faktorių. Eksperimentas truko keturias dienas ir buvo ištestuota daugiau nei tūkstantis (meno) kūrinių ir jų turėtų/aurų. Paaiškėjo, jog MKAK sistema geba išskirti meno kūrinio aurą, kūrinio turėtojo/autoriaus aurą ir netgi nustatyti „ribinių“ atvejų kontekstinės auros svyravimus ir subtilybes. Taigi, rezultatai su nedidelėmis paklaidomis patvirtino, jog MKAK gali būti naudojamas meno sistemoje, ko pasėkoje MKAK nuo 2017 metų pirmojo pusmečio paleistas masinei gamybai vienoje Mongolijos šiuolaikinių technologijų gamybos kompanijų „Irzytyk Baldabur IT 1.0 Pro“.  Tai pragmatinės ezoterikos sistema ‒ dirbtinis intelektas, galintis prasiskverbti į auros funkcionalumo dimensijas.

Šiame projekte pristatoma MKAK bandymo dokumentinė medžiaga ‒ testavimo procesas buvo filmuojamas ir (testuojamiesiems sutikus), rodoma testavimo video dokumentinė medžiaga. Joje atsispindi esminiai testavimo proceso ypatumai, techninės specifikacijos ir konceptualios prielaidos.

Taip pat šiame archyviniame projekte eksponuojamos dokumentinės projekto eigos nuotraukos, testuotų meno kūrinių šablonai, keletas tiesiog eksperimento metu sukurtų ir testuotų piešinių. Taip pat eksponuojamas sertifikato, kuris buvo išduodamas kiekvienam testuojamajam, šablonas.

Manoma, kad praėjus dviem metams žiūrovams bus naudinga susipažinti su pirmojo MKAK bandymo, padariusio perversmą meno kūrinio auros matavimuose, rezultatais.

Leave a Reply