2018 m.

2017 12 27 – 2018 03 17. Gintaras Znamierowskis “Dailės kritika ir dailėtyra: teorijos, metodai, praktikos/ asmenys, reiškiniai, objektai”. Paroda formuojama kaip muziejinė etnografinė ekspozicija-instaliacija, kuriai būdingas kultūros antropologijos naratyvas. Į lietuvių dailėtyrą ir dailės kritiką žvelgiama kaip į lokalų „etnografinį“ reiškinį, kurį apibūdina tam tikros bendrijos materialinė, buitinė ir dvasinė kultūra. Dailėtyra ir dailės kritika čia traktuojamos kaip sparčiai nykstančios primityvios lokalios (sub)kultūros, kurias reikia nuodugniai ištirti, klasifikuoti, bent simboliškai išsaugoti ateinančioms kartoms.  Parodoje surenkami šios materialinės ir dvasinės kultūros faktai, sugrupuojami, suklasifikuojami. Taip pat gilinamasi į profesinės grupės (dailėtyrinink(i)ų ir dailės kritik(i)ų) sakytinę ir rašytinę tautosaką (t.t. profesinius tekstus), pasaulėžiūrą, gyvensenos ir mąstysenos ypatumus. Galima sakyti, jog paroda yra lyginamosios (komparatyvistinės) etnografinės informacijos sintezės atitikmuo, tik išreiškiamas per sudaiktintą informaciją ‒ vizualumą ir artefaktus.

2019 03 29 – 04 29. Aleksas Andriuškevičius „Nerodyti“. Vieno Lietuvos XX a.10-jo dešimtmečio iškilių avangardinio meno scenos atstovų, video menininko ir performerio, grupės „Post Ars“ nario Alekso Andriuškevičiaus autorinis projektas „Nerodyti“ ‒ ankstyvųjų, iki šiol nerodytų kūrinių, retrospektyva.

2018 05 09 – 06 02. Paroda „Fluxus & Mačiūnas’92“. Paroda „Fluxus & Mačiūnas’92“. Joje eksponuojamas rekonstruotas 1992 m. Vilniaus moksleivių rūmuose vykęs vienas pirmųjų „Fluxus“ projektų Lietuvoje.

2018 05 23 – 07 09. Paroda „Fluxus avilys“. Dalyvavo „Kultūros naktyje“. Parodoje pristatyta Jono Meko vizualiųjų meno centrui priklausanti„Fluxus“ kolekcijos dalis, atspindinti šį judėjimą kaip kolektyvinę veiklą. Žinoma, „Fluxus“ buvo išimtinai performatyvus, nesibaigiantis eksperimentavimas, todėl šiandien įmanoma pristatyti tik tą daugialypį procesą atspindinčius dokumentus ir artefaktus, paprastai tariant ‒ archyvą.

2018 06 07 – 06 16. Vasarė Krugždaitė „Pelėsis“. VDA studentų baigiamųjų darbų gynimas, bei Vasarės Krugždaitės grafikos paroda, interaktyvi instaliacija „Pelėsis“.

2018 06 06 – 06 10. „Art Vilnius 2018“. JMVMC kaip ir kiekvienais metais dalyvavo meno mugėje „Art Vilnius 2018“ ir šiais metais pristatė dar niekada Lietuvoje neeksponuotą Jurgio Mačiūno kurtą ir savo seseriai dovanotą Ikoną.

2018 06 20. Juozas Milašius ir Andrius Kalytis „Vindouz“. Juozas Milašius ‒ gitaristas, kompozitorius, performansistas, laisvojo džiazo muzikantas, triukšmo estetikos maestro ‒ bekompromisis avangardistas, prisiekęs eksperimentatorius. Užsirakinę Jono Meko vizualiųjų menų centre, Juozas Milašius ir Audrius Kalytis negailestingai kankino gitaras, o šį performatyvų garso veiksmą žiūrovai stebėjo (klausėsi) gatvėje.

2018 07 12 – 09 15. Jurgita Žvinklytė „Utenis Calling“. Ši paroda yra apie mikrolegendas ir kūrėjo santykį su gimtuoju miestu. Remiantis įvairias pasakojimais, keliaujama nuo asmeninio santykio iki bendrų miesto istorijų ir vizijų. Darbai parodai kurti bendradarbiaujant kartu su Lina Praudzinskaite, Domu Riniumi, Ingrida Kepalaite, Migle Križinauskaite, Vitaliu Červiakovu.

2018 12 20 – 2019 03 30. Svajonė ir Paulius Stanikai „Nuodėmės“. Svajonės ir Pauliaus Stanikų, gyvenančiųir kuriančių Paryžiuje, autorinis projektas „Mūsų laikai“. Video filmų, skulptūrinių objektų, nuotraukų, piešinių, garso, šviesos instaliacija. Kuratorius Kęstutis Šapoka

2018 07 14 – „Edit Film Culture“, Berlynas . Berlyne vyko tarptautinė
paroda – festivalis EDIT FILM CULTURE, skirtas Jono ir Adofo Mekų kino
almanacho, kurį jie pradėjo publikuoti Niujorke 1954 m jubiliejui. Čia Jono
Meko Vizualiųjų Menų Centras dalyvavo su FLUXUS kolekcijos dalimi, skirta
būtent FILM CULTURE leidiniui. Mūsų turimoje kolekcijoje yra sukaupta ypač
vertingų šio leidinio dizaino originalų, kuriuos kūrė Jurgis Mačiūnas, Andy
Warhall’as ir kiti pasaulyje žinomi menininkai.