2014 01 30- 01 31. Performansas. Monika Dirsytė “Tikranetikra”

2014 m. sausio 30 d. nuo 18 val. Jono Meko vizualiųjų menų centre  jauna menininkė Monika Dirsytė atliks performansą „Tikranetikra“. Performansas bus tęsiamas sausio 31 d.

                   O kita vertus, ar fantazija nėra melas? Ar menas nėra melas? Tad viskas taip susimaišė ir apvirto aukštyn kojomis, jog vieninteliai žodžiai, likę mano galvoje, buvo: tikra-netikra. Kartojau juos tol, kol supratau, jog tai bus mano naujo darbo pavadinimas. Gimė, be abejo, ne tik pavadinimas. Idėja kilo taip pat staiga, kaip ir klausimų lavina, užgriuvusi mane, bandant rasti atsakymus. Atsakymus į klausimus, kurių tiek daug ir kure vienas po kito kelia dar kitus klausimus. Tad tai ratas be pabaigos. Kaip pasaka be galo. Kur siūlo galas? Kur sustoti, sakant tikra-netikra?

Spintoje stovi tartum lėlė, tartum gyva mergina. Tai – aš. Ir aš – ta mergina, stovinti spintoje, nuolatos kartoju minėtą frazę: tikra-netikra. Stoviu kūrinyje, lygiai kaip ir gyvenime. Nes noriu suprasti, nes nesuprantu. Nes ir menas juk neaišku tikra ar netikra…

Monika Dirsytė

Leave a Reply