2008 09 12. Nemokamos drąsaus kino filmų peržiūros ir susitikimai su eksperimentinių šedevrų kūrėjais

Rugsėjo 20d. Jono Meko vizualiųjų menų centras pradeda ilgalaikę kino filmų programą “Projektorius”, kurios tikslas – pristatyti geriausius eksperimentinio, drąsaus ir nekomercinio kino kūrinius.
Nemokamos filmų peržiūros vyks  kiekvieną šeštadienį  nuo 19.00 val. JMVMC, („Vilniaus vartų“ kompleksas, Gynėjų g.14).
Programoje “Projektorius” – išskirtinio skonio žiūrovams skirti filmai  –  nuo geriausių kino avangardo klasikos kūrinių iki šiuolaikinio video meno pavyzdžių. Kiekvieną mėnesį žiūrovams bus pristatytas bent vienas tokio kino kūrėjas, žinovas ar teoretikas, todėl JMVMC ypač laukiami dailę, muziką bei kitus menus studijuojantys jauni žmonės bei jų dėstytojai.
JMVMC direktorius Kristijonas Kučinskas sako, jog centras siekia kiekvieną šeštadienį tapti atvirų diskusijų, drąsių kūrybinių mainų ir pažinties su kitokių menu erdve. „Mes norime ne tik pristatyti eksperimentinio kino šedevrus, papasakoti jų kūrimo istorijas, bet ir ugdyti naują tokio kino žiūrovų kartą ir naujus jo kūrėjus“ – teigia K. Kučinskas.
„Projektorius“ yra viena iš daugelio JMVMC ruošiamų pažintinių programų, todėl meno gerbėjai turėtų sekti centro veiklą ir laukti naujienų.

Leave a Reply