2019 06 10 – 12. Morta Nakaitė. Virpėjime

VIRPĖJIME

2019.06.10 – 12 @ JMVMC

Tarsi nematoma, neapibrėžta, efemeriška tema pasirinkta sąmoningai ir neatsitiktinai, tai
savotiškas junginys klausimų ir jausenų, kuriuos sunku nusakyti žodžiais. Tai lyg žingsniavimas atsisakius laiko nuovokos, suvokus visa ko trapumą.

Ekspozicijoje pristatoma kolekcija „Visions Down the River“ gimė monotoniškai vaikštant paneriu: prasilenkdama su ten buvusiais personažais susimąsčiau, kad nesvarbu, kas
vyksta aplink ar  atsispindi vandenyje, upė visą laiką ramiai teka. Viskas yra tokia pastovi kaita, kad aš, o tuo pačiu ir tariamas kolekcijų herojus, jaučiamės pasimetę ir atitrūkę nuo visa žinančios visuomenės, kurioje yra tik ribotas kiekis tinkamų nuomonių ir atsakymų.

Kolekcijos ekspozicija kurta bendradarbiaujant su kitais šiuolaikiniais menininkais: videomenininke Aurelija Maknyte, kvapų menininke Laime Kiškūne, skulptoriumi Vytautu Viržbicku specialiai Somerset House erdvei Londone ir pristatyta ten vykusioje tarptautinėje mados dizaino bienalėje ,,The International Fashion Showcase” (organizatoriai: British Council, British Fashion Council, London College of Fashion ir Somerset House; partneriai: Lietuvos kultūros institutas,  Lietuvos ambasada Jungtinėje Karalystėje).

Leave a Reply