2021 03 09 VEGETACINĖ BŪKLĖ

NBA (Non Budget Art) siekdamas katalizuoti Atviro Kvietimo menininkams rezonansą, anonsuoja pilotinio NBA platformos  projekto VEGETACINĖ BŪKLĖ premjeros tęsinį.

Audiovizualinį pasakojimą galima stebėti iš lauko Jono Meko vizualiųjų menų centre naudojantis šia instrukcija:
1. Nuskenuokite QR kodą (esantį lange)
2. Susinchronizuokite audio įrašo laiką su laikmačiu, esančiu video pasakojime
3. Garso takelis geriausiai atsiskleidžia naudojant individualią stereo sistemą (ausinukus)

TAIP PAT

pasakojimą galima saugiai stebėti namuose paspaudus šią nuorodą:

https://www.youtube.com/watch?v=dA3Ys2VxVVQ

Audiovizualinis pasakojimas, sukurtas remiantis pjesės “Vegetacinė būklė” motyvais. Kūrinio dramaturgė Manuela Infantė, dar vadinama “nežmogiškosios dramaturgijos” (“nonhuman dramaturgy”) pradininke, pjesę įvardija kaip veikalą, parašytą iš augalo perspektyvos. Kūrybinio rašymo metu pjesės struktūrai dramaturgė taikė įvairius augalų gyvavimo principus. Pavyzdžiui: augalai auga visą laiką, kai, tuo tarpu, žmonių augimas (iki brandos) yra ribotas. Vadovaujantis tokiu principu, autorė kūrė veikėjų monologus, kuriuose nėra įvykio, veikėjų pokyčio. Taikant panašius principus, augališkas vyksmas kuriamas ir audiovizualinio pasakojimo metu.

Audiovizualinio patyrimo metu kūrybinė komanda ne tik kviečia stebėti augališką vyksmą, bet ir susipažinti su posthumanistinės būklės apraiškomis (tai filosofinė kryptis, kai žmogaus, kaip centro pozicija atmetama). Kūrybinė komanda kviečia kartu tyrinėti ne tik žmogų, bet ir “tą kitą”.

Kūrybinė komanda: vertėja Ieva Emilija Rozenbergaitė, kompozitorius Gintaras Sodeika, garso operatorius Marius Salynas, vaizdo operatorius Dinas Marcinkevičius, medijos menininkė Ainė Petkūnaitė, projekto vadovė Monika Abraitytė, aktorė Kamilė Galkutė, režisierius Naubertas Jasinskas.

Rėmėjas: Vilniaus miesto savivaldybė

Leave a Reply