2023 10 13 – 10 15. Art Vilnius’23 fair: Monteverdi Comes Alive

Spalio 13 – 15 dienomis Viniuje šurmuliuos meno mylėtojų mugė Art Vilnius’23. Jono Meko vizualiųjų menų centras kaip ir kiekvienais metais Projektų erdvėje (4 salė) pristato novatorišką audiovizualinę instaliaciją „Monteverdi Comes Alive”.

Tyrinėdami Jurgio Mačiūno palikimą netikėtai aptikome Jurgio Mačiūno  kurto prietaiso, skirto automatiniu režimu komponuoti muziką, metmenis. Iššifravę tekstus ir išlikusius Jurgio piešinius  atkūrėme Jurgio kurtą muzikos generatorių, kurio pagalba galima girdėti vaizdus, t.y., išgirsti kaip skamba vaizdai.

Vilniaus 700-ųjų jubiliejaus metinių proga visuomenei pristatome audiovizualinį projektą Monteverdi Comes Alive (kaip žinia Mačiūnas buvo didelis Claudio Monteverdi gerbėjas). Ryškiausi Fluxus kolekcijos eksponatai suskambės tobula muzika,  kurią generuos Mačiūno garsų generatorius.  Tai puikus būdas pasitelkiant inovatyvius sprendimus ir novatoriškas priemones iš naujo atrasti Fluxus ir jo įkūrėją.

Instaliacijoje pateikiami FLUXUS kolekcijos eksponatai, bei jų “remix’ai”, – FLUXUS POKŠTAI, kurių autorius – Mantas Kuginis, o taip pat atkurti Claudio Monteverdi dingusios operos fragmentai, kurių vieną vokalo partijų atlieka pats Jurgis Mačiūnas.

 

Leave a Reply