2023 10 19 – 11 30. Monteverdi Comes Alive

Pristatyta ,,Art Vilnius’23” tarptautinėje meno mugėje audiovizualinė instaliacija ,,Monteverdi comes alive” persikelia į Jono Meko vizualiųjų menų centro erdves!
 
Tyrinėdami Jurgio Mačiūno palikimą netikėtai aptikome Jurgio Mačiūno kurto prietaiso, skirto automatiniu režimu komponuoti muziką, metmenis. Iššifravę tekstus ir išlikusius Jurgio piešinius atkūrėme Jurgio kurtą muzikos generatorių, kurio pagalba galima girdėti vaizdus, t.y., išgirsti kaip skamba vaizdai.
 
Vilniaus 700-ųjų jubiliejaus metinių proga visuomenei pristatome audiovizualinį projektą Monteverdi Comes Alive (kaip žinia Mačiūnas buvo didelis Claudio Monteverdi gerbėjas). Ryškiausi Fluxus kolekcijos eksponatai suskambės tobula muzika, kurią generuos Mačiūno garsų generatorius. Tai puikus būdas pasitelkiant inovatyvius sprendimus ir novatoriškas priemones iš naujo atrasti Fluxus ir jo įkūrėją.
 
Instaliacijoje pateikiami FLUXUS kolekcijos eksponatai, bei jų “remix’ai”, – FLUXUS POKŠTAI, kurių autorius – Mantas Kuginis, o taip pat atkurti Claudio Monteverdi dingusios operos fragmentai, kurių vieną vokalo partijų atlieka pats Jurgis Mačiūnas.
 
 
 

Leave a Reply