2010 08 04. Fluxus kolekcijos parodai Kijeve – išskirtinis dėmesys

Šiuolaikinio meno muziejuje Kijeve baigėsi visą mėnesį trukusi paroda „Iš Niujorko su meile: Jonas Mekas, „Fluxus“  ir Amerikos kino avangardas“, kurią bendradarbiaujant su JAV ambasada ir LR ambasada Ukrainoje surengė VšĮ Jono Meko vizualiųjų menų centras. Paroda, kuri apėmė XX amžiuje vykusio garsaus avangardinio meno judėjimo laikotarpį, sulaukė didžiulio visuomenės ir žiniasklaidos dėmesio ir buvo pripažinta kaip geriausia šio sezono paroda surengta Ukrainos sostinėje.Tai pirmoji VšĮ Jono Meko vizualiųjų menų centro paroda surengiama užsienyje, siekiant  plačiajam pasauliui pristatyti dviejų įtakingiausių pasaulyje avangardistų, lietuvių išeivių Jono Meko ir Jurgio Mačiūno Fluxus judėjimo įkūrėjo darbus.

Pagrindiniai meno darbai buvo atrinkti iš neseniai Centro įsigytos Fluxus kolekcijos. Jonas Mekas specialiai parodai parengė filmų programą, į kurią įtraukė svarbiausių modernaus meno vizionierių darbus, atspindinčius avangardo estetiką ir pasaulėžiūrą.

Siekiant, kad Vilnius būtų laikomas avangardinio meno Meka ir ambicingai einant užsibrėžto tikslo link VšĮ Jono Meko vizualiųjų menų centras artimiausiu metu planuoja panašias parodas surengti Vienoje (Austrija), Zagrebe, Splite (Kroatija), Tbilisyje (Gruzija).

Leave a Reply