2022 04 01 – 03. Manuela Infante. Vegetacinė būklė

 

„Jūs pabandykite vieną dieną panaikinti asmenvardį „aš“ ir pabūti visuma“, – režisierius Naubertas Jasinskas.

Gausios kūrybinės komandos kuriama teatrinė patirtis žiūrovą kviečia į pasaulį pažiūrėti iš perspektyvos, kuri atsiveria į šalį atidėjus žmogiškąjį ego. Seanso metu dvylika žiūrovų patirs personifikuotus ir unikalius išgyvenimus, kai šviesomis, garsais, kvapais kiekvienas spektaklio dalyvis savitai ir asmeniškai pajus, ką reiškia atsidurti vegetacinėje būsenoje ir tarsi pamatyti save iš šalies.

Spektaklis „Vegetacinė būklė“ sukurtas remiantis dramaturgės Manuelos Infantės pjese, kurios struktūroje pritaikyti įvairūs augalų gyvavimo etapai, užfiksuoti esminiai virsmai. Jie leidžia keisti žmogiškus aplinkos suvokimo principus ir pačiam spektaklio dalyviui išgyventi vegetacinę būseną, kuri įtraukia, ramina ir padeda į pasaulį pažvelgti kitu kampu. Kūrėjai spektaklyje ieško būdų suvokti žmonių, kaip rūšies, egzistavimo modelius.

 

Spektaklis bus rodomas Jono Meko vizualaus meno centre. Žiūrovai perspėjami, kad renginio metu bus naudojamas stroboskopo efektas (ryškios, intensyvios šviesios).

 

Kūrybinė komanda:

Režisierius – Naubertas Jasinskas
Vertėja – Ieva Emilija Rozenbergaitė
Scenografė – Sigita Šimkūnaitė
Kompozitorius – Gintaras Sodeika
Video projekcijų autorius – Ričard Žigis
Šviesų dailininkas – Dainius Urbonis
Atlieka: Airida Gintautaitė, Alvydė Pikturnaitė, Arvydas Dapšys, Gintarė Latvėnaitė-Glušajeva, Kamilė Galkutė, Matas Sigliukas, Vaiva Mainelytė
Medijos menininkė – Ainė Petkūnaitė

 

Premjera – 2022 m. balandžio 1, 2, 3 d.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė.

Projekto organizatoriai „Meno Alchemija“

Projekto partneriai: Meno ir mokslo laboratorija, Jono Meko vizualiųjų menų centras, Teatro žurnalas, knygynų tinklas „VAGA“.

Leave a Reply