Projektas “Meko skrybėlė keliauja”. Klaipėda – X-oji Klaipėdos knygų mugė

Minint pasaulio piliečio Jono Meko gimimo šimtmetį, projektas “Meko skrybėlė keliauja” toliau po Lietuvą ir šiandien savaitei apsistoja X-ojoje Klaipėdos knygų mugėje.
 
Šiandien, rugsėjo 30 d.  18:30 val. Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje Konferencijų salėje, I a. (Herkaus Manto g. 25) fotografijų parodos „Semeniškių idilės“ atidarymas ir filmo „Prisiminimai iš kelionės į Lietuvą“ peržiūra (rež. Jonas Mekas, Adolfas Mekas, JAV, 1972 m.)
KVIEČIAME!
Apie „Prisiminimus iš kelionės į Lietuvą“ Jonas Mekas rašė mamai: „Mano filmas, kurį susukau Semeniškiuos, buvo rodomas Vokietijoje, ir jis jiems labai patiko. Aš jį rodau savo draugams Amerikoj, ir dabar jie visi nori į Lietuvą važiuoti: sako, jeigu jau viskas taip gražiai atrodo, tai važiuokim visi į Semeniškius. O kai Amerikos lietuviai tai žiūrėjo ir verkė – visi verkė, ir moterys ir vyrai, visi prisipažino, kad verkė. Tai jie visi dabar nori Lietuvon važiuoti. Tikiuos, kad jie visi neužsimanys į Semeniškius važiuoti: nebus kur jų visų padėti…“
 

Projektą remia Lietuvos kultūros taryba

_______

Jau tradicija tapusi 10-oji Klaipėdos knygų mugė šiemet yra skirta 770-ajam Klaipėdos miesto gimtadieniui. Pagrindinė festivalio renginių tema – „Miesto DNR“. Kalbėsime apie miesto identitetą, jo išsaugojimą ir paveldimumą, bandysime suprasti miesto vaidmenis bei struktūrą, atrasti kūrybinį potencialą ir žinoma, susipažinti su miestiečiams aktualia literatūra.

Tavęs laukia net 40 įvairiausių renginių ir edukacijų, 15 leidyklų, 6 parodos, garso žemėlapis mieste, 75 dalyviai ir užsienio svečiai iš Didžiosios Britanijos, Izraelio, JAV, Švedijos ir Vokietijos.

 

Leave a Reply